Způsob přípravy:
V kastrůlku nahřejeme máslo a usmažíme na něm nakrájenou na kostičky cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na kostičku pokrájenou dýni – smažíme cca 5 min, až se utvoří jemný karamel, následně vše zalijeme bílým vínem. Kdy se víno vypaří, přilijeme zeleninový vývar a pomerančovou šťávu. Posolíme a vaříme do momentu, až bude dýně měkká. Vše umixujeme, naložíme do misky. Dekorujeme praženými semínky dýně a čerstvými lístky koriandru.
Složení:
1,5 kg dýně
200g bílá cibule
25g česnek
2g paprika chili
150g máslo –
sůl – podle chuti
800 ml zeleninový vývar
300 ml pomerančová šťáva
50 ml víno bílé suché
2g pražené semena dýně
1g čerstvý koriandr